Over de S-Fry:

Wil je jouw nieuwe friteuse ingebouwd hebben? Of gebruik je liever een losstaand apparaat zodat je de bedrijfskeuken nog eens kunt aanpassen? Je koopt deze krachtige friteuse als vrijstaand- of inbouw model voor in een bestaande keuken.

Je kunt hem dus altijd gemakkelijk installeren. Klik hier voor alle technische specificaties, maten en meer.

Energie besparing

Krachtige verwarmingselementen voor snelle verwarming
Door onze krachtige verwarmingselementen is de olie snel op temperatuur. De slimme aansturing van de elementen samen met de uitgekiende frituurbak zorgen voor een optimaal verwarmingsproces.

Stand-by modus voor slim besparen
Het is rustig in je cafetaria maar je wilt jouw klanten wel snel kunnen bedienen wanneer ze binnenkomen. Tegelijkertijd wil je geen energie verspillen. Met de Stand-By modus schakelt de friteuse terug naar een lagere temperatuur. Zo verspil je geen energie aan het onnodig op temperatuur houden van de olie. Wordt het toch weer druk? Met de boostfunctie is de olie binnen no time weer op de gewenste temperatuur. Zo bespaar je enorm op de energiekosten!

De beste isolatie
Door de 1,5 centimeter dikke isolatie van topkwaliteit blijft de olie lang op de juiste temperatuur. Hierdoor hebben de verwarmingselementen minimale energie nodig om de olie op de juiste temperatuur te houden.

Geen koude zone
Door het unieke filtersysteem is een koude zone niet nodig. Hierdoor hebben de verwarmingselementen ook minder energie en tijd nodig om de olie op de juiste temperatuur te brengen: dit bespaart tijd en energie.

Frituren op 160 graden
Als de temperatuur van de olie te hoog is zullen de gerechten en kruimels die in de olie achterblijven sneller verbranden. Hierdoor ontstaan schadelijke stoffen en veroudert de olie sneller. Frituren op lagere temperatuur is niet alleen gezonder, maar ook energiebesparend. Met de S-Fry is dit mogelijk zonder dat je producten kwaliteit en smaak verliezen.

Olie besparing

Doorbaak in techniek
Onze friteuses hebben een uniek gepatenteerd filtersysteem dat zorgt voor een significante oliebesparing. In de frituurbak zit een overloopschot ingebouwd. Olie die over dit schot heenloopt wordt gefilterd en zal uiteindelijk in de circulatiebak uitkomen.

Tijdens het bakproces wordt de olie weer overgepompt naar de frituurbak waardoor het oliepeil zal stijgen zodat de olie over het schot heenloopt. Zo ontstaat er een filtercyclus die het merendeel van de kruimels en ander vuil direct over het schot naar onze filter verplaatst.

Aan het einde van de dag filter je de complete inhoud van de frituurbak door deze compleet te laten overlopen naar de circulatiebak. Vervolgens kan je alle restanten zoals kruimels die in de oliebak zijn achtergebleven eenvoudig weghalen. De volgende ochtend wordt de gefilterde olie weer overgepompt naar de schone frituurbak.

De TPM waarde blijft hierdoor veel lager en dus kun je de olie langer gebruiken. En niet geheel onbelangrijk: hierdoor frituur je acrylamide arm.

Sneller en beter

De gepatenteerde slimme manden voor friet, schnitzels en snacks zorgen voor een betere warmteoverdracht dan reguliere frietmanden. Hierdoor zijn je gerechten sneller gaar, ondanks de lagere baktemperatuur.

De software van de friteuse is samen met de manden zo ontworpen dat je eenvoudig en snel grote hoeveelheden producten tegelijkertijd kunt bakken. Zo hoeven je klanten nooit lang te wachten op hun eten!

Gezonder eten

Acrylamide arm frituren, beter voor je klanten
Vanaf april 2018 is een Europese verordening van kracht waarin staat dat voedselproducenten, supermarkten, fastfoodketens en restaurants de hoeveelheid acrylamide in hun producten zoveel mogelijk moeten terugdringen. De NVWA houdt toezicht op de naleving van deze wet en neemt monsters bij bedrijven om de gehaltes aan acrylamide te monitoren via laboratoriumonderzoek.

Door constante filtering en het frituren op 160 graden, minimaliseert de S-Fry friteuse het aantal acrylamidedeeltjes. Hierdoor is het eten uit de S-Fry niet alleen gezonder, maar ook lekkerder! Want schone olie heeft niet alleen invloed op de gezondheid, maar ook op de smaak van je producten.

Eenvoudig onderhoud

Kwaliteit en eenvoud, een gouden combinatie
Bij S-Fry werken wij alleen met onderdelen van de beste kwaliteit. Hiermee verduurzamen wij de friteuses en zijn de onderhoudskosten lager. Veel van onze onderdelen zijn daarnaast plug and play, dus je kunt storingen en defecten heel gemakkelijk zelf oplossen. Door deze factoren bespaar je niet alleen op de kosten van monteurs, maar je verliest ook geen kostbare tijd omdat je op een monteur moet wachten. Je hebt dus lang plezier van je aankoop!

Gebruiksvriendelijk

Gemak voor iedereen
Met ons slimme besturingssysteem is het gebruik van de S-Fry gemakkelijker dan ooit! Het systeem heeft een opstartmodus waarin precies staat weergegeven welke handelingen je moet uitvoeren om de dag te beginnen. Het menu is overzichtelijk opgedeeld in plaatjes met ingestelde timers en temperaturen. Frituren met één druk op de knop dus!

Eindeloze mogelijkheden.
Jouw complete productassortiment is terug te vinden in het bedieningspaneel. Voor elk product kun je een automatisch instelbare temperatuur en timer ingeven. Zo kun jij focussen op andere zaken in je keuken.

Heeft u vragen? Bel ons op 088 - 657 1444

nl_NL